Poslední roky

02.02.2010 14:32

Swapna v roce 2007 přešla do druhého stupně studia (high school) - v roce 2008 vychodila 11. třídu. Na konci třídy 12. (v březnu 2009) se jí ovšem nepodařilo uzavřít ročník - nesložila zkoušku z angličtiny. V prvním pokusu na reparát neuspěla, a tak začala navšťevovat nástavbové kurzy šití. Při nich se připravuje na opravný pokus zkoušky - reparát z angličtiny by měla dělat v březnu 2010. Pokud ho udělá, skončí nižší střední vzdělání (bez maturity) a bude mít kurz šití. Pokud by se jí reparát nepodařil, bude mít 11 tříd a nedokončenou 12. třídu. S napětím tedy očekáváme, jak to s naší milou adoptivní dcérkou dopadne. Při tom jí držíme pěsti až nám bělají klouby a věříme, že tak či tak bude umět být v životě š´tastná - ostatně toto umění není garantované žádným diplomem a vyučuje se tak nějak průběžně - zn: celoživotní vzdělávání.

Za převzetí osobní odpovědnosti za Swapniny záležitosti a organizaci stran plateb děkujeme velmi Gabče Konečné

Překlad posledního Swapnina dopisu:

My dear Guardian “Hledikova Magdalena“, wish you happy Christmas and New year from your daughter Swapna…

I am studying well. Even this year I had a holiday for new year. I went to my place for a holiday and even celebrated Diwali nicely. Got new cloths from family and all were thinking and talking about you.

How are you and your family members. As all year, even this yr we got a Christmas gift from you. Thanking you for the Gift. I pray in god for your good health for support and help you are doing for us.

Wish this Xmas bring happiness to you. Pass my wishes to all family members.

Here I 'll study well and get the good score. I got all the gifts you sent. Thank you. Really I felt very happy to see those. I pray in god to bless You.

Thank you
Your daughter,